Columns
2014
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Amsterdam omsingeld 636
Gepubliceerd in Stadsblad de Echo 10 december 2014
Het is al eens eerder opgemerkt in deze colum, gewijd aan oud-Amsterdam: het is er ‘booming’. Het aantal toeristen stijgt nog steeds elk jaar. Vandaag of morgen gaan er politiek incorrecte woorden vallen: vol is vol. Het budget om in het buitenland de stad te promoten zou grotendeels van tafel mogen. Gezien het hoge aantal bezoekers is echt geen behoefte aan nog meer bezoekers. Nu ook de Philipsvleugel van het Rijksmuseum weer is geopend, zal ook daar het bezoek nog wel meer toenemen. Sinds 1 november 2014 is in het zogenaamde ‘fragmentengebouw ‘een nieuw restaurant geopend. Het heet Rijks® en heeft maar liefst 140 zitplaatsen. Het restaurant is zeven dagen in de week geopend voor lunch en diner tussen 11.30 en 23.00 uur. De spectaculaire inrichting is van de hand van binnenhuisarchitect Paul Linse. Het was overigens een opgave ook voor de chroniqueur van het lekkere eten en drinken om de ingang te vinden. Het is niet toegankelijk via het Rijksmuseum. Komende vanaf de Stadhouderskade – uiteraard met de fiets – onder het museum door en dan bevindt zich dit indrukwekkende restaurant meteen rechts. Via de gratis toegankelijke tuin – open tussen 9.00 en 18.00 uur – komt de bezoeker ook na 18.00 uur in het restaurant, Museumstraat 2. Ook voor deze feestmaand luidt het mantra: ga niet op vakantie, probeer van het leven één grote vakantie te maken. Een bezoek aan zo’n restaurant geeft de gemiddelde bezoeker het idee dat hij of zij in zijn of haar eigen stad op vakantie is. De chroniqueur van de mooie dingen in de oud stad heeft van het bezoek in ieder geval genoten.
Bijschrift bij de foto: Een aanwinst van de eerste orde is het restaurant Rijks®, gelegen in het fragmentengebouw van het Rijksmuseum.
Gepubliceerd in Stadsblad de Echo 10 december 2014
Het is al eens eerder opgemerkt in deze colum, gewijd aan oud-Amsterdam: het is er ‘booming’. Het aantal toeristen stijgt nog steeds elk jaar. Vandaag of morgen gaan er politiek incorrecte woorden vallen: vol is vol. Het budget om in het buitenland de stad te promoten zou grotendeels van tafel mogen. Gezien het hoge aantal bezoekers is echt geen behoefte aan nog meer bezoekers. Nu ook de Philipsvleugel van het Rijksmuseum weer is geopend, zal ook daar het bezoek nog wel meer toenemen. Sinds 1 november 2014 is in het zogenaamde ‘fragmentengebouw ‘een nieuw restaurant geopend. Het heet Rijks® en heeft maar liefst 140 zitplaatsen. Het restaurant is zeven dagen in de week geopend voor lunch en diner tussen 11.30 en 23.00 uur. De spectaculaire inrichting is van de hand van binnenhuisarchitect Paul Linse. Het was overigens een opgave ook voor de chroniqueur van het lekkere eten en drinken om de ingang te vinden. Het is niet toegankelijk via het Rijksmuseum. Komende vanaf de Stadhouderskade – uiteraard met de fiets – onder het museum door en dan bevindt zich dit indrukwekkende restaurant meteen rechts. Via de gratis toegankelijke tuin – open tussen 9.00 en 18.00 uur – komt de bezoeker ook na 18.00 uur in het restaurant, Museumstraat 2. Ook voor deze feestmaand luidt het mantra: ga niet op vakantie, probeer van het leven één grote vakantie te maken. Een bezoek aan zo’n restaurant geeft de gemiddelde bezoeker het idee dat hij of zij in zijn of haar eigen stad op vakantie is. De chroniqueur van de mooie dingen in de oud stad heeft van het bezoek in ieder geval genoten.
Bijschrift bij de foto: Een aanwinst van de eerste orde is het restaurant Rijks®, gelegen in het fragmentengebouw van het Rijksmuseum.